Hoe gebruik je een Shampoo Bar
SHAMPOO BARS

Wat is een Shampoo Bar?

Een shampoo bar, ook wel bekend onder de naam haarzeep, is in feite hetzelfde als een reguliere shampoo. Het grote verschil is dat een reguliere shampoo voor ca. 80% uit water bestaat, waardoor deze vloeibaar is en vaak wordt verpakt in een plastic shampoo fles. Een Shampoo Bar is een shampoo in een vaste vorm! Dat heeft als voordeel dat het weinig verpakkingsmateriaal nodig heeft en hierdoor bespaar je op erg veel plastic verpakkingen.
Met één Shampoo Bar bespaar je ongeveer 2 tot 3 shampoo flessen. Daarnaast zijn de Shampoo Bars natuurlijker, wat beter is voor je haar én het milieu!Hoe gebruik je een Shampoo Bar?

 
 1. Je zorgt dat je handen nat zijn.
 2. Wrijf de Shampoo Bar tussen je handen, maar je kan ook rechtstreeks met de Shampoo Bar over je natte haar wrijven.
 3. Masseer het schuim zorgvuldig door je haren.
 4. Spoel de shampoo goed uit je haren.
 5. Na gebruik de Shampoo Bar op een droge plek leggen.
Eigenlijk is het heel simpel.

Voor veel mensen is het niet nodig om naast de Shampoo Bar een conditioner te gebruiken. Maar heb je snel droog en/of pluizig haar, dan raden we je wel aan om een conditioner te gebruiken. Bekijk ons assortiment met Conditioner Bars.


Shampoo Bars bewaren

Zodra je klaar bent met het wassen van je haren is het belangrijk om je Shampoo Bar goed te laten drogen. Hoe sneller de Shampoo Bar droogt, hoe langer hij meegaat. Het is even wennen, maar eenmaal gewend weet je niet beter!

Wij hebben verschillende alternatieven om de zeep te bewaren, zoals onze zeepbakjes, het was/zeepzakje of de Bar Organiser.

En wil je jouw Shampoo Bar meenemen naar de sportschool of op reis of een weekendje weg? Dan raden we je de Travelbuddy aan.


Enkele feitjes

 
 • Een Shampoo Bar is zonder al dat water (wat in reguliere shampoos zit) heel geconcentreerd. Dat zorgt ervoor dat je er maar heel weinig van nodig hebt en al snel te veel gebruikt.
 • Je haar meer volume krijgt door het wassen met een Shampoo Bar. Een echte volume booster!
 • Shampoo Bars zijn ook zuiverder dan vloeibare shampoos en hierdoor zijn conditioners vaak overbodig.
 • Doordat Shampoo Bars zuiverder zijn, zijn ze ook minder belastend voor de hormoonhuishouding.
 • Een regulier shampoo vaak voor ca. 80% uit water bestaat? Dat zijn heel wat vervoersmiddelen die onnodig rondrijden met water.
 • De verpakkingen om een Shampoo Bar plastic-vrij zijn. 
 • Je een goede keuze maakt door een Shampoo, Conditioner of Body bar te gebruiken en hiermee ook je ecologische footprint verkleint!
  I'M Basic     10-03-2022 13:30     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Ga je hiermee akkoord?
Accepteer geselecteerde cookies